Metoda Martingale

Metoda Martingale

2_25De-a lungul timpului au fost create mei multe moduri de pariere iar scopul fiecareia este acelasi, marirea profitului pariorilor. Metoda Martingale este una din mijloacele de imbunatatire si vom vedea in acest articol cum ajuta aceasta un eventual parior.

Metoda Martingale este simpla si se bazeaza in ond pe calcularea dubarii permanente Luand in calcul pariurile sportive si alegerea unui rezultat care nu este foarte des intalnit si pe care se va paria pana in momentul castigului. De fiecare data cand rezultatul este diferit fata de cel ales miza se dubleaza.

Exemplu: Alegem semnul X (rezultat de egalitate, de obicei întâlnit la cote de peste 3) pentru o formaţie şi îl jucăm etapă de etapă. În sezonul 2007-08 din Bundesliga, Bayern Munchen a remizat de 10 ori.

Etapa 1: Mizez 1 Euro şi pierd pariul
Etapa 2: Mizez 2 Euro şi pierd pariul
Etapa 3: Mizez 4 Euro şi pierd pariul
Etapa 4: Mizez 8 Euro şi câştig

Am mizat 1+2+4+8 (15 Euro) şi am câştigat peste 24 Euro, deci un profit de peste 9 Euro!

După ce am câştigat, o luăm de la început, cu miza de 1 Euro. Nu vom continua de unde am rămas, ci vom continua să jucăm pe varianta cea mai sigură, pentru că, dacă următorul X iese peste multe etape, este posibil să suferim pierderi.

Pentru a ieşi în câştig folosind această tehnică, ai nevoie de destui bani încât să rezişti până când vei câştiga, adică până când semnul X iese prima oară. Dacă acest semn iese o dată la 2 etape, atunci totul e foarte simplu, însă dacă iese o dată într-un campionat întreg, atunci o să ai nevoie de o sumă consistentă. În etapa a 10-a, dacă ai început cu 1 Euro, deja ai nevoie de 512 Euro (adică 1+2+4+8+16+32+64+128+256…). Dacă semnul X iese abia după 10 etape, câştigul este de peste 1.500 Euro (profit mai mare de 1.000 Euro).

Între cele mai cunoscute tipuri de pariuri pe care putem aplica Martingale se regăsesc: under/over (Echipe care sunt cunoscute că fac multe under/over); X (egal – echipe care fac multe egaluri. Cotele pentru X fiind mari îţi permiţi să aştepţi şi 10-12 meciuri un X); înfrângerea unui jucător de tenis. Alegi un jucător slab (sub locul 100 ATP/WTA). Pariezi pe el că pierde din primul tur. Dacă învinge, pariezi pe el că pierde în turul 2. Şi tot aşa până pierde. Dacă alegi bine jucătorul nu o să ai surprize să ajungă prea “sus” în turneu. Sunt de prefereat turneele de Grand Slam, deoarece poţi lua mai mulţi jucători slabi, care în proporţie de 99% nu câştigă turneul. Dar pentru asta îţi trebuie o bancă destul de mare pentru a putea acoperi 4-5 meciuri şi profitul este destul de mic în comparaţie cu riscul. De aceea este indicat să îţi alegi duminică seara 2-3 jucători pe care să pariezi săptămâna următoare.

Nu alegeţi evenimente cu cotă mică!

Sună foarte bine: “Pun pe Barcelona că bate, folosesc strategia, că doar nu o să piardă 10 jocuri la rând”. Aşa este. Nu o să piardă 10 meciuri consecutiv.
Dar Barcelona la victorie are cotă de 1.20-1.40 acasă şi 1.40-1.70 în deplasare (doar în derby-uri cotele cresc). La cotele astea, cu o bancă de 100  Euro şi un profit dorit de 5, în 4 jocuri în care Barcelona nu câştigă, s-a dus banca.
De aceea este bine să alegeţi echipe de mijlocul clasamentului sau echipe în criză (care au 4-5 meciuri fără victorie). Aceste echipe or să câştige un meci până la urmă şi cotele oferite pentru victoriile lor sunt foarte bune.

Metoda Martingale poate fi jucată atât online, cât şi offline. Poate fi folosită atât la pariuri, cât şi la ruletă, blackjack, ş.a.m.d..

Pe langa calcularea in mod realist a unui buget este nevoie si de un lucru foarte important: trebuie sa fii disciplinat. Daca pasii nu se respecta si daca nu se aloca un buget ce trebuie pastrat pentru acest sistem atunci sansele de esec cresc. Daca nu sunt castiguri foarte mari tot timpul la finalul sezonului se poate detine totusi un profit multumitor. Daca fondurile iti permit poti incerca in paralel doua sau mai multe tenici de acest gen.