Limita de pierdere

Limita de pierdere

2_11Scopul impunerii unei limite de pierdere este sa va scoata dintr-o situatie in care veti continua sa tot pierdeti bani. Altfel spus asta inseamna sa nu pastrezi prea mult timp niste actiuni in speranta ca intr-o zi valoarea lor va creste.

Alegerea unei mese nepotrivite te poate pune într-o situaţie de genul ăsta. Poate ai sărit ceva cu vederea, te-ai aşezat la masă cu jucători nepotriviţi, sau pur şi simplu nu-ţi iese nimic la masa respectivă. Indiferent de cauză, inevitabil vei ajunge la mese unde pur şi simplu nu poţi să joci profitabil. 

Mereu va exista un motiv pt care jocul tău nu funcţionează – uneori pur şi simplu alegi o masă care nu e profitabilă. Stabilindu-ţi singur o limită de pierdere te va ajuta să stai deoparte de o asemenea masă. 

Să fim serioşi, uneori ai ghinion pur şi simplu. Jocul tău este bun, dar draw-urile pe care le aştepţi nu apar şi adversarii tăi sunt mai buni împotriva mâinilor tale complete. Tilt-ul aşteaptă chiar după colţ.

Nu poţi opri pur şi simplu starea de tilt – toată lumea e predispusă la aşa ceva. Dar o poţi controla aflând ce anume te poate scoate din răbdări şi ocolind acele lucruri, pentru a evita asemenea situaţii.

Unii au impresia că cel mai bine e să continui să joci. Dar de ce să continui să joci când tu ştii că eşti în pericol de a-ţi pierde răbdarea şi e foarte probabil să pierzi şi mai mult în continuare? De-a lungul carierei tale perioadele de tilt pot foarte bine să te coste mai mult decât toate deciziile proaste adunate la un loc.

Poţi neutraliza acest pericol călcând pedala de frână  atunci când îţi atingi limita de pierdere.

Nu doar frica de şi mai multe pierderi ar trebui să te determine să-ţi stabileşti o limită de pierdere. Rata ta de câştig şi bankroll-ul sunt influenţate negativ de mai mulţi factori şi tu poţi opri imediat asta părăsind masa de joc.

Stabileşte-ţi limite de pierdere atât pentru masa de joc cât şi pentru sesiunea de joc. Într-o singură sesiune poţi să ajungi la o masă nepotrivită, în timp ce la alte mese poţi juca profitabil. Dacă păţeşti aşa, părăseşte masa nepotrivită pentru tine şi continuă sesiunea de joc. 

Limita de pierdere pentru o masa trebuie sa fie mai mica decat limita pe sesiune. Incearca sa rememorezi momentul in care ai avut cateva sesiuni ratate si sa raspunzi intrebarii in ce moment ar fi trebuit sa renunti si sa te opresti.