Downswing in poker

Downswing in poker

3_01Daca doriti sa jucati poker si sa aveti si profit trebuie sa cunasteti urmatoarea fraza: In Poker nu exista downsiting exista doar maini jucate slab. Este foarte tentant pentru unele persoane sa pozeze in victime decat sa recnoasca propriile greseli.

De exemplu spre nemultumirea ta primeste promovare la serviciu. Chiar daca tu cresz ca erai indreptatit i realitte coleul tau a aratat probabil mai multa implicare sau daruire pentru munca sa in timp ce probabil tu erai acasa anuntand ca esti bolnav iar el era la birou lucrand ore in plus.

Poate meciul de fotbal cu acel arbitru incompetent, care a ţinut cu cealaltă echipă. Fiecare decizie la limită a fost luată împotrivă... dar în realitate echipa adversă a fost mai bună.

După cum poţi vedea, oamenii nu ezită în a căuta scuze pentru deciziile greşite şi incapacitatea de a performa.

Acest obicei este un mecanism de apărare. La fel cum închidem ochii din instinct pentru a ne proteja împotriva prafului, la fel ne protejăm şi ego-ul. Exemplele de mai sus sunt mecanisme de apărare cu care încercăm să ne menţinem încrederea şi stima de sine... şi totuşi suntem vinovaţi.

De foarte multe ori când suntem criticaţi instinctiv intrăm în defensivă şi încercăm să ne justificăm comportamentul sau să respingem acuzaţiile şi să arătăm că ele sunt greşite. Este oare atât de greu să ne gândim la ceea ce a fost spus, şi eventual să acceptăm că ceea ce a fost spus este justificat? În loc să fim umili şi să acceptăm propriile greşeli, continuăm cu remarci irelevante şi imature în încercarea de a schimba subiectul. Dacă cineva ne spune că suntem aroganţi, în loc să ne gândim la un răspuns constructiv, îi spunem că este prost sau slab. Totuşi reprezintă acest răspuns o fundaţie solidă pentru un argument? În loc să analizăm critica alegem să intrăm în ofensivă, deoarece ne simţim încolţiţi şi atacaţi.

Dar ce au toate acestea în comun cu poker-ul?

Răspunsul este destul de simplu. Acest tip de atitudine va avea un efect negativ asupra jocului, şi un impact major asupra bankroll-ului. Problema o reprezintă multe cărţi şi articole care îi găsesc scuze perfecte jucătorului de poker.

Sunt nenumărate articole despre downswing, şi forumurile sunt pline cu jucători care se lamentează pentru situaţii bad beat groaznice. În loc să analizăm sfaturile constructive, căutăm consolare în ghinionul altora, şi renunţăm să mai analizăm situaţiile bad beat.

Pentru mulţi, este mult mai uşor să considere o mână ca fiind bad beat, decât să o analizeze pe forum şi să primească critici constructive. Este nevoie de mai mult efort pentru aceasta, dar ne va îmbunătăţi experienţa de joc, şi astfel vom avea mai mult succes.

 

Exista si situatii in care cineva char trece printr-un downswing si re cu adevarat ghinion, de exemplu mana nuts culoare este intrecuta de un 720 pe river chiar in mana 100 a sesiunii. In astfel de momente poti beneficia intr-adevar de simpatie si incurajari. In alte situatii daca ai egalat si ai plusat in situatii fara profit sau ai renuntat mult mai usor la pariurile oarbe e mai bine sa treci cu vederea.Ar fi mai constructiv sa analizezi mainile jucate dupa o pierdere si sa fi sincer cu tine raspunzand cum ar fi mers jocul daca ai fi jucat la potentialul au real.