Cum se calculeaza mizele la pariuri

Cum se calculeaza mizele la pariuri

cum_ne_calculam_mizele_la_pariuri_400Mizele sunt un aspect important pentru un parior. Nu de putine ori un parior novice joaca haotic si ajunge sa-si ''distruga'' banca intr-un timp relativ de scurt. In acelasi timp, jucand aceleasi pronosticuri un parior calculat nu va ajunge la ''fundul sacului'' decat daca prinde o perioada foarte slaba.

Discutii despre calculul mizelor sunt dintre cele mai diverse. Anumite persoana joaca sisteme sau strategii si atunci calculeaza mizele in functie de formula dupa care se bazeaza. La martingale dubleaza miza pana castiga, la sirul lui Fibonacci ridica miza si o scade in functie de cum este prezentat in sirul respectiv, etc.

Atunci cand nu jucati dupa o anumite strategie puteti utiliza una din aceste alternative pentru alegerea mizelor:

1. Pariati un procent fix din banca pe termen lung - alegeti un anumit procent in functie de fondurile pe care le aveti si mergeti cu el pana la finalul unei anumite perioade (luna, trimestru, an). Dupa o anumita perioada puteti modifica procentul daca banca a suferit modificari semnificative. Daca incepeti cu 1000 ron si va propuneti sa pariati 3% din banca puteti ridica acest procent la 4% cand reusiti sa dublati banca.

2. Ajustati procentul dupa fiecare pariu - la fel ca si in primul caz porniti cu un procent din banca. Acesta ramane constant dar il recalculati dupa fiecare pariu plasat. Avantajul este ca daca prindeti o perioada fasta veti creste si mizele sau daca sunteti intr-o pasa ''neagra'' suma mizata va scadea. Un handicap al acestei modalitati de calcul a mizei este faptul ca daca incepeti slab si banca va scadea atunci va fi mai greu sa o mariti.

3. Transformati banii in unitati - astfel veti stabili ca o unitate este de x ron. O unitate nu ar trebui sa reprezinte mai mult de 1% din banca avuta. Va stabiliti cateva etaloane in functie de increderea avuta intr-un pronostic de gradul de risc. Astfel pentru pariurile in care aveti incredere scazuta sau pentru pariurile multiple (nu le recomandam, ideal este sa jucati cat mai mult single) jucati intre 1-3 unitati, pentru pariurile in care increderea este medie alegeti o miza intre 4 si 7 unitati, iar pentru pariurile in care increderea este mare jucati intre 8 si 10 unitati. Nu pariati mai mult de 10 unitati pe un pariu! Utilizand una dintre aceste trei metode de mai sus cu siguranta nu veti ajunge cu banca pe 0 foarte rapid. In schimb nici nu va veti imbogati peste noapte, asa cum se asteapta multi: depun 30 ron si vor sa tripleze banca in 2-3 zile. Voi cum va calculati mizele la pariuri?