Black Jack

2_20Blackjack se poate juca cu pana la 8  pachete de carti si cu cat numarul de pachete este mai mare cu pentru banca siar numarul mai mic presupune un numar mai mare de avantaje pentru jucator. Cele mai multe cazinouri ofera un numar limitat de mese de BlackJack cu un pachet sau doua iar unele nu propun deloc.

Limitele mesei incep in mod normal la un minim de 5$ cu o plaja maxima de pariere intre 100$ la 50 000$ (notati: Aceasta suma este valabila DOAR pentru cazino-ul Caesar’s Palace in Las Vegas). Mesele primesc in mod normal pana la 6 jucatori, actiunea incepand din stanga distribuitorului spre dreapta. Distribuitorul va fi intotdeauna cel care are ultimul cuvant in jocul de Blackjack.

Jocul incepe cand jucatorul impinge pariul in cercul de pariere adaptat. Trebuie sa tineti minte ca jetoanele importante trebuie plasate la baza gramezii, iar cele mai mici spre varf. O data ce distribuitorul indica jucatorilor ca toate pariurile au fost plasate, cartile vor fi distribuite.

Toate cartile distribuite jucatorilor sunt cu fata in sus, prima carte a distributorului este cu fata in jos iar a doua cu fata in sus. Jucatorii au diferite optiuni dupa distribuirea primelor 2 carti. Totusi, daca analizam cartea de sus a distribuitorului, putem lua decizia esentiala de ‚hit’ sau ‚stay’.

Jucatorii raman in general intre 6 si 21, si vor cere un hit probabil pe 11 si mai jos. Jucatorii pot cere hit de cate ori le place cat timp nu depasesc 21. Mai multe carti (hit) reprezinta un risc calculat care trebuie luat daca distribuitorul arata o carte puternica, cum ar fi o carte cu imagine sau un as.

Hit

Cand un jucator alege sa ia o alta carte dup ace cele 2 initiale au fost distribuite. Jucatorii pot face un hit de cate ori doresc, avand grija sa nu depaseasca.

Stand

Cand un jucator alege sa nu mai ia alte carti. Aceasta se intampla in general cand jucatorul are o mana relativ buna sau daca distribuitorul prezinta o carte slaba.

Double sau Double Down

Aceasta se intampla in general cand un jucator isi dubleaza pariul dupa ce primele doua carti sunt distribuite. Cand un jucator alege sa-si dubleze pariul, aceasta inseamna in general ca el simte ca are o mare sansa de a obtine o mana norocoasa pe a 3-a carte, si a castiga prin urmare mai multi bani. Cand un jucator dubleaza, pariul trebuie plasat langa pariul original inainte de a cere ce-a de a treia carte.

Split

Aceasta se poate face cand un jucator are doua carti cu numere identice distribuite initial. In mod basic, cele doua carti sunt impartite si un nou pariu este facut - realizand in general 2 maini. Pentru a imparti, jucatorul trebuie sa plaseze un pariu identic cu cel initial inaintea distribuirii urmatoarei carti la mana impartita.

Surrender

O posibilitate pentru cei care joace, ce le permite abandonarea carilor si a unei jumatati din pariul initial atunci cand considera ca nu pot castiga. Aceasta optiune exista in unele cazinouri.

Bust sau Break

Daca valoare adunata a catilor atinge 21 sau depaseste acest numar pariurile initial sunt colectate de cel care distribuie.