"Back" si "Lay" la Betfair

"Back" si "Lay" la Betfair

back_si_lay_la_betfair_400Majoritatea pariorilor care joaca la Betfair.com s-au obisnuit cu acesti doi termeni: back si lay. Sunt cu siguranta si persoane care atunci cand deschid oferta celor de la Betfair isi pun intrebari legate de aceste doua cuvinte.

Cand dati back la Betfair este ca si cum ati juca la o agentie de pariuri, cotele normale. In schimb atunci cand dati lay aveti rolul casei de pariuri si voi oferiti cota.

Atunci cand jucati back suma maxima care o puteti pierde este valoarea mizei. In schimb cand mizati pe tipul lay suma maxima pe care o riscati are valoarea cotei inmultita cu miza.

Coloanele albastre din oferta Betfair.com sunt reprezentate de tipul back, in timp ce pentru lay culoarea din oferta este roz.

Sa dati lay la un bet inseamna ca acel pronostic nu se va intampla, nu va fi castigator. De exemplu pentru sa dati lay la ''Manchester United castiga meciul'' este similar cu pariul back ''Manchester United nu castiga meciul''. Cand dati Lay pe o cota ea va aparea in coloanele de pe fundal albastru (back) daca este mai mare decat cotele albastre. In acest caz cota este oferita de cineva care a dat back pe ea si asteapta ca cineva sa dea lay. In schimb daca aceea cota pe care dati lay este mai mica pariul va fi initial ''unmatched'' si va trebui sa asteptati ca cineva sa va ia pariul, sa dea back pe el.

Exemplu: Dati lay la ''peste 2.5 goluri'' la o cota de 2.00. Daca valoarea cotei din coloana albastra este mai mica de 2.00 atunci pariul este plasat. In schimb daca cota de pe coloana albastra are o valoare mai mare de 2.00 atunci va trebui sa asteptati ca cineva sa dea back pe cota oferita de tine. Pana atunci pariul va fi unmatched. Se poate intampla ca pariul sa ramana unmatched, depinzand de ce cota oferiti si in ce moment al partidei.

Daca dati lay la o cota de 2.00 cu 14 euro pierdeti toata suma in caz ca cineva da back la pariu mizand 7 euro.

Atunci cand dati back la un pronostic pentru a castiga trebuie ca pronosticul respectiv sa fie castigator. Cotele de pe fundal roz sunt cotele pe care alti pariori au dat back. Cand dati back pe o cota aceasta va aparea alaturi de cele roz daca este mai mica decat cotele roz afisate. In caz contrar pariul va fi unmatched pana cineva va lua pariul (da lay la cota respectiva).

Exemplu: Dati back la ''sub 2.5 goluri'' la o cota de 1.80. Daca valoarea cotei din coloana roz este mai mica de 1.80 atunci pariul este plasat. Daca in schimb cota din coloana roz are o valoare mai mare de 1.80. atunci veti fi nevoiti sa asteptati ca cineva sa dea lay pe cota oferita de tine. Pana cand cineva va da lay pariul va fi unmatched. Pariul poate ramane unmatched daca cota pe care o oferiti nu este luata de alt trader.

Daca aveti nelamuriri legate de pariurile de tip lay si back va asteptam pe forum  in topicul Betfair, acolo unde veti primi cu siguranta mai multe lamuriri de la pariori care joaca constant la Betfair.