Activitatea de parior in detaliu

Activitatea de parior in detaliu

activitatea_de_parior__detalii_400In randurile ce urmeaza ne-am decis sa va prezentam cateva aspecte de care orice parior trebuie sa tina cont atunci cand alege sa plaseze un pariu. Pe langa faptul ca un parior urmareste statisticile echipelor si urmareste ceea ce se intampla intr-o liga, mai sunt cateva lucruri ce trebuiesc amintite fiecaruia, lucruri destul de importante in activitatea de parior.

Decide daca pariul tau are valoare.

Ceea ce trebuie sa faci pentru a observa daca pariul tau are valoare este sa ai o parere despre urmatoarele lucruri:

  • sansele de castig ale echipei pe care vrei sa pariezi.
  • cea mai buna cota oferit pentru aceasta echipa.
  • sa inmultesti cota oferita cu procentul de sansa.

Orice rezultat egal sau mai mare de 1.00 inseamna ca pariul tau are valoare.

Daca tu estimezi ca echipa care joaca pe teren propriu are sanse 50% sa castige partida respectiva, va trebui sa pariezi pe aceasta doar cand cota oferita este cel putin 2, deoarece printr-un simplu calcul, 0.5x2=1, iar cota mai mica de 2 inseamna ca pe teremen lung vei pierde banii mizati.

Incearca sa calculezi sansa de castig.

Urmareste cum este situatia celor doua oponente inaintea acelei partide, deoarece cota oferita te poate pacali. Iata in continuare cativa factori care pot decide un meci.

Forma echipei (meciuri jucate acasa / meciuri jucate in deplasare).

In mare parte, echipa aflata pe teren propriu are un avantaj, numit suporterii, iar in general, jumatate din partidele jucate se incheie cu victoria gazdelor. Iata in exemplu. In sezonul 2010/2011, Steaua Bucuresti a castigat 9 din 17 meciuri disputate pe teren propriu, adica 52%, iar Sportul Studentesc a castigat o partida din 17 disputate in deplasare, adica 6%. Inaintea disputarii partidei Steaua-Sportul, gazdele ar avea sanse importante de a castiga partida, dar ce sanse ar avea Steaua daca adversara ei ar Otelul Galati, care a castigat 9 partide din 17 in deplasare ?

Forma recenta (victorii/infrangeri/remize).

Chiar daca mizezi sa pariezi pe o echipa cu nume greu, ia in considerare si forma sportiva in care se afla aceasta. Sunt multe exemplele in care echipele importante din Spania, Italia, Germania sau Anglia au suferit teribil, iar acest lucru te poate pune pe ganduri inaintea plasarii unui pariu.

Absente (jucatori importanti care nu pot evolua).

Fii foarte atent la absentele pe care una dintre cele doua echipe le poate avea inaintea unei partide. Astfel, accidentarile sau suspendarile pot fi de foarte multe ori decisive in stabilirea unei invingatoare. Deci, informeaza-te cum trebuie inainte de a juca ceva.

 Derby-urile (meciuri vechi, meciuri cu traditie si incarcatura maxima).

Ei bine, in astfel de meciuri forma conteaza mai putin decat intr-o partida obisnuita. Orgoliile sunt foarte mari, asteptarile suporterilor sunt foarte mari, iar rezultatul unei partide dintr-o echipa iesita din forma si una in forma te poate suprinde neplacut.

Evenimentele recente/viitoare 

Da, exista si astfel de factori care pot decide un meci. De exemplu, o partida de campionat poate fi sacrificata datorita unui efort foarte mare facut intr-un meci din cupele europene disputat cu cateva zile in urma. Pot fi si cazuri in care jucatorii pot fi menajati inaintea unei partide grele din Europa.

Linistea unei echipe poate fi perturbata de un conflict cu suporterii sau de un conflict patron-antrenor. Dar aducerea unui antrenor nou in timpul sezonului poate avea un impact imens asupra echipe, care isi poate reveni din acel moment.

Nu uita, oricare din acesti factori pot sa decida un meci. Analizeaza toate aceste aspecte si gaseste solutia cea mai buna pentru tine.